Vi bruker informasjonskapsler for å tilpasse nettsiden og analysere trafikk. Vennligst velg om du er villig til å akseptere informasjonskapsler fra vår nettside.

Alles kulturhus

Et kulturhus for alle

Vi skal favne regionens brede kulturliv og være en inspirerende, kreativ arena for utvikling og opplevelser.

Historien om Alles kulturhus

Bygget ved fossen har vært et landemerke i bybildet siden 1950-tallet, og har huset blant annet Alles magasin – med Norges første rulletrapp etter Steen & Strøm i Oslo, Hønefoss kino og et variert utvalg andre etater, virksomheter og organisasjoner.

I 2002 bestemte Ringerike kommune seg for å selge Samfunnshuset og bygge ny flerkino på nabotomten. En idégruppe ble dannet for å involvere det lokale kulturlivet rundt tanken om en ny kulturarena i den gamle kinosalen.

Gjennom de neste årene arbeides det med tanker og tegninger for bruk av de gamle lokalene, og idégruppen formaliseres i et interrimstyre gjennom både forprosjekt og opprustning frem mot en ny kultursal.

Samarbeid sikrer kultursal

Det lokale kulturlivet har bidratt med nesten 5000 dugnadstimer da kultursenteret går inn i tilnærmet full drift fra 01. mars 2007. Med kommunal driftsstøtte og den enorme dugnadsinnsatsen, samt betydelig drahjelp fra lokale banker og næringsliv har de siste årenes arbeid endelig båret frukter.

Årene fra 2007 til 2010 arbeides det flittig med å ferdigstille det som skal bli Ringerike kultursenter. Gjennom ytterligere noen tusen dugnadstimer, støtte fra kommunen og ikke minst privat næringsliv og banker blir Ringerike kultursenter endelig klart for offisiell åpning i januar 2010. Det er daværende kulturminister Anniken Huitfeldt som står for åpningen.

Fremtiden

Gjennom de siste 16 årene fra de første forestillingene fant sted i 2007 har titusenvis av publikummere gjestet Ringerike kultursenter. Når Alles kulturhus åpner i september 2023, vitner det om et lokalt kulturliv som blomstrer, godt hjulpet av lokalt næringsliv i samarbeid med banker og offentlige instanser.

Ennå gjenstår flere byggetrinn før visjonen om Alles kulturhus er fullendt, men høsten 2023 vil det lokale kulturlivet kunne bruke et kulturhus som har rom for svært mange av de lokale kulturaktørene innen kor, korps, dans og musikk.

Samfunnshuset i Hønefoss i "gamle dager" (Foto: Buskerud fylkesfototarkiv)

Bli kulturvenn!

Som kulturvenn av Alles kulturhus sender vi deg nyhetsbrev om hva som skjer på huset.

Du får også tilgang til forhåndssalg av billetter og andre spennende tilbud.