Vi bruker informasjonskapsler for å tilpasse nettsiden og analysere trafikk. Vennligst velg om du er villig til å akseptere informasjonskapsler fra vår nettside.

Konsert

JAZZ kveld

Jacob Young/Lars Jansson/Arild Andersen/Morten Lund + Ingvild & Kara

  • Spilledato 29. september 2023 kl. 20:00
  • Pris NOK 300
  • Arrangør Alles Kulturhus
Kjøp billetter

Om arrangementet

Jacob Young/Lars Jansson/Arild Andersen/Morten Lund 
Denne jazzkvartetten er et nystartet moderne jazzband med noen av Nordens fremste musikere. De spiller et utvalg av egne komposisjoner og utvalgte standards. I høysetet er samspill, spillglede og improvisasjon.
 Jacob Young - guitar / Lars Jansson - piano/ Arild Andersen - bass/ Morten Lund – drums.

Arild Andersen
Den norske bassisten Arild Andersen har vist fine ferdigheter og stilistisk allsidighet. Han har opptrådt beundringsverdig i fri, jazz-rock og kvasi-new age-situasjoner siden 6Os. Han ble kjent som jazzmusiker på slutten av 1960-årene,særlig gjennom sitt samarbeid med Jan Garbarek. Fra 1990-årene har han hatt som musikalsk tyngdepunkt å kombinere norsk folkemusikk med improvisert musikk. I 2010 mottok Andersen Oslo Jazzfestivals pris Ella-prisen. Arild Andersen ble i september 2022 utnevnt kommandør av St. Olavs Orden
Lars Jansson
Lars ble tidlig medlem av Björn Alkes kvartett, sammen med Gunnar Bergsten. Han har også spilt med Arild Andersen-kvartetten. Han fortsatte å spille med Radka Toneff og forskjellige norske musikere. I dag er og har trioen Lars Jansson vært, og har lenge vært, en av de mest anerkjente jazzgruppene i Sverige.
Jacob Young
Den norske gitaristen Jacob Young er en lyrisk, nyansert improvisator hvis album viser hans dypt poetiske, harmonisk ekspansive tilnærming til moderne kreativ jazz. Påvirket av Jim Hall og John Abercrombie, fikk Young først oppmerksomhet på midten av 90-tallet da han spilte med vokalist Karin Krog. Han ga ut Album som Evening Falls fra 2004, Sideways fra 2008 og Last Things fra 2018 med vokalist Siril M. Hauge. Manfred Eicher hørte Young spille med Seims band og signerte ham.
Morten Lund
En dansk jazztrommeslager. Han leder en trio sammen med den italienske pianisten Stefano Bollani og den danske bassisten Jesper Bodilsen, og han er medlem av Paolo Fresus 'Devil Quartet og Kind of Porgy and Bess ensembler. Som sidemann har han deltatt på mer enn 60 album. Etter å ha mottatt sitt diplom i 1997, flyttet han til København og ble snart involvert i flere prosjekter

 «Ingvild & Kara» høyner.
 Etter en spillepause er de i gang igjen med konserter. Og i jakten på musikalsk jackpot har vokalist Ingvild Hasund fått med seg risikovillige musikanter i Svein Olav Blindheim på kontrabass, Remi Fagereng på trommer, og Håvard Jacobsen, tangenter. Med i potten legges det låter av bl.a. Joni Mitchell, Tom Waitz, Kate Bush og islandske Bjørk, foruten medlemmenes eget musikalske gull. Alt innpakket i bandets karakteristiske jazza og rocka blåtoner. I og med at bandet sitter med så gode kort på hånd, så er det nok ingen gambling i å si at det blir publikum som får siste stikk.

Program