Vi bruker informasjonskapsler for å tilpasse nettsiden og analysere trafikk. Vennligst velg om du er villig til å akseptere informasjonskapsler fra vår nettside.

Konsert

Gabriel Fliflet Band

I LYS LOGE

  • Spilledato 11. april 2024 kl. 15:00
  • Pris NOK 330
  • Arrangør Agora Kulturkafé
Kjøp billetter

Om arrangementet

Gabriel Fliflet band: I LYS LOGE
Sanger rundt bålet. Av Kjartan Fløgstad og Gabriel Fliflet


Agora Kulturkafé kan i samarbeide med Alles Kulturhus invitere til en unik konsertkveld! For fjerde gang på to år har vi gleden av å oppleve Gabriel Fliflet i Hønefoss - og dette er den fjerde konstellasjonen han kommer med.

Gabriel kommer denne gangen med rykende ferskt materiale! Komposisjonen "LYS LOGE" er et bestillingsverk til årets Vossajazz, og har urframføring palmesøndagshelga. Konserten i Hønefoss blir dermed ett av de aller første stedet denne musikken kan oppleves.

Gabriel Fliflet er en legende i norsk folkemusikk- og verdensmusikkmiljøer. Han er primus motor for den sprell levende folkemusikklubben Columbi Egg i Bergen. Han er trubadur og trekkspell-mester, og har i enhver sammenheng han opptrer et smittende, sprudlende og lekende musikalsk humør! Han har samlet et stjernelag rundt seg - og har forfatter-kjempen Kjartan Fløgstad med på konseptet som tekstforfatter.

Hvordan beskrives LYS LOGE - og Gabriel Fliflet Band?
Jo, som basert på sanger rundt bålet!

Til alle tider, i alle kulturer, har folk samlet seg rundt bålet. Historier har blitt fortalt, mat er blitt laget, sanger sunget, hemmeligheter hvisket og kropper har fått varme. Fortsatt lokker bålet oss!

I sangsyklusen I lys loge vil ild og flamme, gnist og lys, være den glødende ledetråden for de fem, syngende musikerne. Tekstene er både lekne og lyttende, og er nyskrevne av Kjartan Fløgstad, en nestor blant norske forfattere. Musikken, som er laget av Gabriel Fliflet, er melodisk, men uforutsigbar, og vandrer i landskapet mellom jazz, folkemusikk og viser.

Gabriel Fliflet spiller trekkspill, piano og synger. Han er en fargerik musiker, med et varmt hjerte for ulike former for folkemusikk. Gabriel har laget en rekke kritikerroste bestillingsverk, med tekster av bl. a. Jon Fosse og Robert Burns.
Susanne Lundeng er en av Nordens beste felespillere. Hun spiller og synger med en gripende tone og stor kraft.
Jørgen Sandvik kjenner mange fra bandet The Real Ones. Han er en stor gitarist og vokalist, som har vunnet fire spellemannspriser.
Per Jørgensen er en av våre største jazz- og improvisasjonsmusikere. Han spiller trompet og synger med en total hengivenhet.
Anders Bitustøyl er en svært allsidig og kreativ bassist, og er fundamentet i bandet.

Kjartan Fløgstad er en av Norges største romanforfattere, og har også skrevet mange sangtekster. Gabriel Fliflet har tidligere tonesatt 15 av Fløgstads sangtekster. Samarbeidet har blant annet ført til CDen Himlaleite - songar av Fløgstad og Fliflet med Trio Alde (2021), som fikk svært god kritikk.

I lys loge er bestilt av Vossa Jazz og har urfremføring på festivalen i mars 2024.

Agora Kulturkafé støttes av Norsk Kulturråd, Ringerike kommune, Kultur og Buskerud Fylkeskommune.

Program